Varukorg

Om Oss


Sawyer Street Goods är ett familjeföretag som grundades 2014 av bröderna Mattias och Daniel med visionen att skapa det bästa sortimentet av unika kvalitetsägodelar för män.

Sawyer Streets Vision          

Vi jobbar inte med billiga slit-och-släng-produkter massproducerade under tveksamma omständigheter i Asien, och vi jobbar inte heller med produkter av gigantiskt stora, opersonliga "lyxiga" märken vars primära syfte är att visa för andra att man minsann har råd att köpa dyra saker. Vi letar upp unika produkter för självsäkra män som inte behöver köpa sig självförtroende. Oftast är de tillverkade för hand i mindre serier av folk med passion för hantverket och med material och tillverkningsmetoder som är vänliga både mot miljö och människor.

Därför är våra produkter kanske inte direkt billiga om man bara tittar på inköpspriset, men med tanke på kvalitén blir det totalt sett väldigt prisvärt sett till hur länge sakerna håller, och hur bra det känns varje gång du använder en produkt som andas kvalité och gott hantverk ända ut i den minsta detaljen. Vårt mål är att våra produkter ska bli ägodelar som du bär med dig under en stor del av livet. Det tycker vi är både mer njutbart och hållbart.

Historien Om Sawyer Street            

I början av 1988 flyttade familjen till den halv kilometer långa Sågaregatan som löper längs med Skänstadskogen, närmare bestämt nummer 25 (och där har du orsaken till att alla våra priser är satta till multiplar av 25) med en högt tornande tvillingbjörk som sitt signum.        

De två bröderna växte upp i Sjuhäradsbygden i det lilla industri-textilsamhället Dalsjöfors som grundades 1897 och ligger alldeles utanför Sveriges textilstad Borås.

 • 2012 -  Bröderna börjar spåna fram olika affärsidéer . Försäljning online har sedan länge fascinerat dem.
 • 2013 - De bestämmer sig för att de vill påbörja en ny resa och starta ett eget aktiebolag samt varumärke.
 • 2014 - Sawyer Street som företagskoncept fastslås i januari i det centrala och vintriga Jönköping efter intag av mustiga koppar kaffe, vilda framtidsspekulationer och en sammansvetsad blandning av varumärkesteorier samt sortimentidéer.

   Varmt Välkommen in att spatsera längs våran gata: Sawyer Street!     

    Sawyer Street AB
   Inägovägen 13 C
   504 97 Bredared

   Org.nr 559044-5507